بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور، بخش مسکن و شهرسازی

تبصرههای «۵» و «۸» لايحه بودجه سال ۱۳۹۹ مرتبط با بخش مسكن و عمران شهری است. در تبصره «۵» مادهواحده لايحه بودجه سال ۱۳۹۹ انتشار اوراق مالي اسلامي با اولويت هزينه كرد منابع حاصل از آن در بازآفريني شهری و بافتهای فرسوده به شرکتهای دولتي واگذارشده است درحالیکه در قانون بودجه سال ۱۳۹۸ اين اوراق به شهرداریهای كشور و سازمانهای وابسته آنان واگذارشده بود.
در تبصره «۸»ماده لايحه بودجه سال ،۱۳۹۹هزينه كرد اعتبارات حاصل از بند «ب» اين تبصره بهجای احداث واحدهای مسكوني اجتماعي و حمايتي به طرح اقدام ملي تأمين مسكن اختصاص دادهشده است. البته عمليات آمادهسازی، محوطهسازی، تأمين خدمات روبنايي و زيربنايي و تكميل واحدهای مسكن مهر، طرحهای بازآفريني شهری و احيای بافتهای فرسوده كماكان جزو ساير محلهای هزينه كرد منابع حاصل از اين بند همانند قانون بودجه سال گذشته هستند. با اين تغيير، عملاً اعتبار مسكن حمايتي كه برای سه دهك پايين درآمدی جامعه حياتي و موردنیاز است از اين محل حذف و به برنامههای اقدامات حمايتي كميته امداد امام خميني (ره) اكتفا شده است. هرچند در سالهای گذشته نيز مسكن اجتماعي و حمايتي عملكردی نداشته است و اين در حالي است كه طرح اقدام ملي مسكن دولت نيز اين سه دهك را پوشش نمیدهد و نگراني در مورد مسكن حمايتي و اجتماعي تشديد نمیشود كه عمدتاً بهصورت استيجاری است.
در تبصره «۱۴» مادهواحده لايحه بودجه سال ،۱۳۹۹ پتانسيل جديدی در حوزه مسكن از اعتباری برابر با صد و دو هزار ميليارد ريال به توليد و اشتغال (بند «الف» تبصره «۱۸») حملونقل ريلي، مسكن و نهادههای كشاورزی در نظر گرفتهشده كه هرچند سرجمع اعتباری قابلملاحظه است، بااینوجود محل هزينه كرد آن بهطور شفاف تبيين نشده و سهم بخش مسكن تدقيق نشده است.
دانلود گزارش کامل بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور، بخش مسکن و شهرسازی